branded items??? perlu sngt ke???

Greeting 1 Malaysia...
ari ni aku trpkir nk cite psl topik ni sbb mmbr2 aku sbuk cite psl branded items td..bile aku pkir2 blik aku rse barang aku mne ade yg branded, sumenye aku beli kt kdai bese2 je tp aku bhgia je..hahahaha (mne blh smekn aku ngan org len kn???)..tipu la kalo aku ckp x dek lngsung brng branded kn?? aku ade gak barang 2 tp x bnyk la..tu pn mse aku start blajo bru la aku tau psl branded items ni sume..selekeh kn aku?? hahahaha
ape ade ngan brand kalo g pasar mlm pn twar harga abs murah..pkir la sndri ea =)
tp bdk2 skrg ni kalo blh sumenye nk yg branded2 belaka..kalo x dek brand dorg rse malu..x pyh ckp org len, adk lelaki aku yg bru Standard 2 tu pn dh tau brand2 ni..kalo nk g mne2 msti nk pkai smart2..kalo x mmg die x nk kuar umah la..baju2 n seluar jeans die sumenye branded2..tp 2 mmg rezeki die kot sbb jd ank bongsu..aku yg dh besor ni kne la mngalah kn??
 adk aku yg drjah 2 pkai levi's..aku pnye jeans pn brand tah pape...hahahaha





tp setiap org kn brbeza2..mungkin tu caranye mereka cari kepuasan masing2..tp kalo nk tnjuk branded items pn biar la sepadan ngan kemampuan diri sndri..jgn smpai x mkn lngsung sbb nk brgaya..jgn jd cm 'quote' ni, "biar papa asal bergaya"..hahahaha

11 comments:

Pendamba Mawar said...

pendamba ada kasut branded adidas ngan nike jer..yang lain semua yang biasa2 je..xsuka sangat la branded2 ni...bukan nye xmampu..tapi lebih suka bersederhana

cik mate sepet said...

yeayyy..btol 2..lbh bek kte bersederhana tp bdk2 skrg mmg x blh..nk jgk branded2..ish3

Pendamba Mawar said...

persoalan sy..mereka beli barang duit sendiri?law duit titik peluh mereka.pendamba hormat..law duit pinjaman,biasiswa,or PAMA sorry to say..haha

cik mate sepet said...

22 la psl..lg sdey kalo duit 2 mak ayah yg penat lelah cri tp dorg bazirkn cm 2 je..mmg x puas ati pn kalo pkai..bek beli yg bese je kn??
tp kn,nape dorg ni kalo beli kt pasar mlm pn tawar hrga nk yg paling murah??brng branded plak blh je beli yg mahal2??nape ea??

Pendamba Mawar said...

kadang2 faktor persekitaran yang mmpengaruhi mereka.. bila tengok kawan2 mereka pkai yang mahal2 branded diorang pon nk..sedangkan punca duit tu hasil pnat lelah orang lain..hurmm sabar je la

cik mate sepet said...

tp rsenye x prlu la nk ikt org sngt kn??just be ourself je kn senang..diri kte @ org len x ssah =)

shafiqabdshukor said...

hahahahaha..
ikot org gak la..
tp ak x kisah pon... hehehe

cik mate sepet said...

2 la psl..ikt kemampuan masing2 jgk la kn..hahaha

saiazuan said...

sometime branded item ni perlu untuk tmbah kn keyakinan seseorng tu

atwr #4 on release
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

wanhamiza said...

hehe mostly laki yg pntingkan brand. kalau sy tak kesah asal lawa selesa :)

cik mate sepet said...

yeayyy..sye stju ngan wanhamiza..laki nk pkai yg brand2 sbb nk takel pmpn kn??hehehe