Bersabar la wahai HATI..

Greeting 1 Malaysia...

Salam..kali ni aku nk tulis entry pasal hati aku..aku tujukan entry ni untuk seseorang..kalo die bace, aku harap sangat die akan paham..aku bukan wat entry ni suke2 je, tp sbb hati aku ni dh tak boleh tahan dah ngan ape yg die wat kat aku..
Hubungan kite ni bukan sye yang mintak tapi awak..sebelum awak dapat sye awak bersungguh2 sangat..sye sangat terharu sebab awk begitu naif dan akhirnya pintu hati sye ni terbuka untuk awk..mula2 memang sye agak susah nak terima awk sebab sye kenal awk sebagai kawan dulu..lame2 bile sye dah ade perasaan sayang kat awk, tengok la ape awk wat kat sye..

Sye ni manusia yang ade perasaan la awk..kalo sape2 pun yang sakitkan hati sye memang la sye rase sedih dan nak marah..macam tu la jugak kalo awk pun wat mende yang same kat sye..sye rase sedih sangat bile awk dah tak peduli pasal sye..bukan sekejap awk, but it almost 4 month dear..4 month !!!
Tapi sampai sekarang sye sabar lagi sebab sye betol2 sayangkan awk..sye betol2 nak awk jadi suami sye (ceh,,ayat gatal..x boleh blah..hahaha), nak awk jadi teman hidup sye untuk selamanye..sye nak awk pimpin sye ke jalan yang lurus sebab sye tahu awk mampu..tapi sekarang sye macam ragu2 je ngan awk..jangan risau sebab sye akan padam segala keraguaan tu..
Pernah dulu sye mintak putus ngan awk tapi awk tak nak coz awk still sayangkan sye..but it is only for a while..you broke my heart again and again until today..sampai satu tahap sye dah jadi fed-up ngan awk..seminggu sekali baru sye contact awk..mase tu la baru sye rase bahagia cikit coz nada suara awk show that you miss me..Right???

Kenapa la asyik sye je yang nak kena paham awk??? abis sye ni sape yang nak paham??? tapi tak pe la, kalo ade jodoh antara kite ade la..sye tak nak terlalu mangharap coz sye tak nak wat mende2 bodoh demi cinta..sye akan bersabar dan terus bersabar je sampai awk sedar ape yang awk da wat kat sye ni totally wrong..
p/s : sye nak mintak maaf kalo entry ni wat korang meluat ngan sye..tapi ni la satu2nye cara nak wat fikiran sye lapang dan lupekan sume masalah..this is better than doing that stupid actions right??

23 comments:

Pendamba Mawar said...

hurm macam mana sy nk tolong jika ini melibatkan hati dan persaan awak..awak nk buang persaan tu?seksa awak..awak nk simpan perasaan tu?perit buat awak.hurm sy cuba cari altnatif

cik mate sepet said...

tu la pasal..nape la lelaki ske men2 kn prsaan pmpn ye???sdih sye ni :'(

sAmPaH said...

sy lemah bab ni...tp better u do this...insyallah..tuhan maha pengasih..

http://ohislam.com/solat-istikharah/

sAmPaH said...

cik mata sepet xsume cmtu..mmg kebnykn cmtu..tp..ntah la..huhu

cik mate sepet said...

tu la pasal..sye dh penat bersabar..4 bulan sye bersabar..nsib bek sye ni d anugerahkan allah ngan akal yang bek..jd sye x wt mende2 yg boleh merosakkan diri sye..

sAmPaH said...

btui la tu kdg2 biala datg persaan amarah mmg rse nk buat bnda2 yg xelok kn..tp slalu org gtau sy la kn..bila persaan cmtu datg,api lwnnye air..so berwuduk la..k

cik mate sepet said...

ye..trme ksh sbb msih ade org yg prihatin ngan sye..sye x kn lupekn smpai bile2..trme ksh..

lg 1,,entry2 awk mmg menginsafkan sye..teruskan usaha awk,,sme2 la kite berusaha :)

sAmPaH said...

sme2...tu je yg sy dpt bntu awk dn diri sndri...

entri sy?yg mne..huhuu...rse entri sy truk je..heheh..but thank sudi n ada jgk org yg bca..hehehe..thank sgt2..

cik mate sepet said...

sme2..trme ksh jgk sbb sudi bace entry sye ni..hehehehehe

sAmPaH said...

yepp.....never say die k~~

yana said...

saya lak da bersabar 5 taon..huhu
awak saba la manyak manyak eyhh (:

Ku Azhar said...

xpe..jgn risau psal meluat2 tu k...mmang blog nie tmpat bg release tension pn...hmm...ku nk msuk cmpur pn xelok la sbnarnya kn...

tp pesanan ku jgn sygkn someone tu smpai lupa tntang diri sndri..means bila kita syg sorg tu..kita kna syg diri kita sndri..klau rasa dia dh mla xfhmi kita..ckp terus terang..mybe dia ada kesukaran nk fahami kita..

t ku follow up k..

cik mate sepet said...

sampah : never say never :)

yana : lmenye 5 thn..abs 2 skrg pn still ag ke ngan die???

ku : peduli la kalo org nk meluat pn kn???hehehehe
~btol la ape yg ku ckp 2 kn,,jgn syg org lebih..tapi kn,nk bg die pngajaran ape ea???

M Firdaus Mohd said...

jiwangnya..;)

cik mate sepet said...

bkn jiwang la tp luahan hati..x sanggup n pendam dh..nnti jd lg teruk..bek luahkan je..hahaha

I do I need Iman said...

mawar rase nak bace;)
herm my dear. kta masih muda. ayt salu dgar. tapi amekla mksud tersirat ye k. tak smua yg kita tahu akn jadi kita tahu selamanya. dan byk lagi kita belum mengetahui.

senang ccerita. awak muda lagi. jadi jangan terlalu mncintai seseorang lebih dari awk cinta diri sndri Tuhan family okeyh ;). it will get worse. kalau awk tak dgar yg ne.

cik mate sepet said...

trme kasih ats nasihat mawar tu..sye paham..ssah sye nk buang perasaan syg tu tp sye x penah lupekan Allah n fmly..bntu la sye lupekan die..plezzzzzzz

farah said...

sbr taw

cik mate sepet said...

farah : dh penat la bersabar..hurmmm

S h i d a said...

Kekadang penat kan asek kite je kena paham dia. emm.. be strong sis! Kite masih muda, hidup mesti diteruskan.hee.. Allahu ma'ak :)

Entri Terkini : 8 Permintaan Antara Dua Sujud

S h i d a said...

Kekadang penat kan asek kite je kena paham dia. emm.. be strong sis! Kite masih muda, hidup mesti diteruskan.hee.. Allahu ma'ak :)

Entri Terkini : 8 Permintaan Antara Dua Sujud

S h i d a said...

Kekadang penat kan asek kite je kena paham dia. emm.. be strong sis! Kite masih muda, hidup mesti diteruskan.hee.. Allahu ma'ak :)

Entri Terkini : 8 Permintaan Antara Dua Sujud

cik mate sepet said...

shida : btol 2..rmai lg lelaki len kn??hidup mmg prlu diteruskn =)